Без съществено развитие на сагата Vera Su премина днешния ден. Моряците

...
Без съществено развитие на сагата Vera Su премина днешния ден. Моряците
Коментари Харесай

Прокурори се молят на моряците от Vera Su да слязат

Без значително развиване на сагата " Vera Su "  премина днешния ден. Моряците не се разпитани, разтоварване не е почнало, опит за евакуиране не се обрисува. А доброто време привършва, чака се утежняване, което би затруднило още повече всички тези действия.

Екипажът не е разпитан, тъй като по този начин и не се съгласява да слезе на брега. Заради вълнението няма условия съд да приближи и прокурори да се качат на кораба. Разследващите договарят с моряците, само че молбите да слязат не дават резултат.

За осъществяване на разтоварването е належащо освен положително време, само че и да дойдат трите надуваеми баржи, които потеглиха към България след решение на Европейската организация по морска сигурност. Те пътуват от Средиземно море. Очакваше да дойдат през днешния ден, само че е по-вероятно да се случи на следващия ден.

Корабът все по този начин си стои край скалите - в допълнение закотвен и укрепен с вериги. Горивото му е източено до нужния най-малко. Българските управляващи направиха няколко подводни огледа през последните дни, следят съда и от дрон. Общо взето, обстановката все още е спокойна и статична. Очаква се на място да дойдат хора от компания по спасяването, наета от турския корабособственик. Засега не е ясно дали българските управляващи ще разрешат тя да се намеси.

 

НАПРЕЖЕНИЕ

Междувременно бе доказано напрежението на борда. Трима думи от екипажа желаят да слязат, само че с цел да стане, притежателят би трябвало да прати други трима. Вече е ясно, че от борда е пратен сигнал в морските синдикални организации за неплатени заплати. Българска национална телевизия заяви, че през днешния ден моряци са декларирали, че паричният проблем е бил оправен, само че малкия екран не получи удостоверение посредством документ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР